Channah Shannon Zwiep - 10 november 1962 - 14 februari 2017


Actueel

Ondersteuning bij Pedagogisch beleid Seksualiteit: Meerdaagse trainingen voor professionals (incompany):


1. Seksualiteit en lichamelijkheid bij jonge kinderen (Pedagogisch Medewerkers).
Training van 2 dagdelen met informatie over de fasen in de seksuele ontwikkeling op grond van actueel onderzoek en praktische handvatten voor de begeleiding hierbij van kinderen (0-13 jaar) op de groep. De training sluit aan op het landelijk Pedagogisch Kader. De training omvat 18 studie-uren en wordt afgesloten met een certificaat voor alle individuele deelnemers.

2. Seksuele opvoeding van jonge kinderen in de kinderopvang (Leidinggevenden). Training van 2 dagdelen met informatie over de ontwikkeling van pedagogisch beleid rondom seksualiteit en de implementatie hiervan binnen uw organisatie op de werkvloer.

Opvoedvragen over kinderen en seksualiteit op de website van het Vaderkenniscentrum: www.vaderkenniscentrum.nl

Meer lezen over kinderen en seksualiteit:

Seksuele ontwikkeling. Methodiek voor pedagogische begeleiding in de kinderopvang en in het basisonderwijs
(2012, SWP, Amsterdam). Dit boek biedt concrete handvatten voor de begeleiding van seksuele ontwikkeling en de ontwikkeling en implementatie van pedagogisch beleid rondom seksualiteit. Voorwoord door Jo Hermanns.

Wat is wijsheid? Seksuele opvoeding van jonge kinderen. Ondersteuning bij opvoedingsvragen over seksualiteit voor ouders en opvoeders. (SWP, 2010, 2e druk). www.swpbook.com

Doktertje spelen en zo. Omgaan met lichamelijkheid, intimiteit en seksualiteit. (Elsevier, 2010)

Prentenboek voor ouder en kind: Wat is Seks? Vragen van jonge kinderen. Vanaf 4 jaar. Auteur: Channah Zwiep (Illustraties: Mirjam Visker) (SWP, 2011). Klik hier voor een kleurplaat (pdf).